Blogg

Vårt lille soverom

Vårt lille soverom rommer ikke mye annet enn senga vår og nattbord. Herremannens klesskap er innebygd i veggen og skal få skyvedør, så er det rommet klappet og klart også. Fargen på veggen er dus brunlilla.Stigen har jeg laget selv av noen lange tykke greiner som hadde brukket av treet og som bare lå langs elva. Husker jeg høygravid i fjor gikk løs på disse greinene med sag og sandpapir. Voilà så hadde jeg en søt stige til pynt på soverommet.

This is our bedroom. It is a small room, but it had room for our bed and that was the most important.

Litt mer lenestolprat

Jah, som lovet skulle dere få se før og etterbilder av lenestolen jeg fikk tak i av møbeltapetesereren Lene Bergstrøm. Hun er utrolig flink og dyktig i arbeidet sitt. Hun lager også noen fine sengegavler. Bare sjekk ut hjemmesiden/bloggen hennes her: http://www.mobeltapetserer.com/Sliiiiten og gammelKlar for en fornyelseTadaaaa!Og så vel hjemme hos oss. Utrolig hva en omkledning eller omtrekking av stol kan gjøre??

Before and after pics of this old chair.

Frustrerte fruer

Sånn, da er det tid for litt nettsurfing og blogging nå som lille snuppelupp ligger og sover. Snart ruller Frustrerte Fruer som vi har tatt opp og torsdagskvelden er komplett! I kveld kom det en budbil på døra med en ny genser jeg har bestilt fra American Aparrel. Gjett hvilken?? Det er vel bloggernes genser nå om dagen vil jeg tro..hihi..Now while my little princess is sleeping mom can do some net surfing and relax in the sofa..mmm! Surfing at the net and do some net shopping is a good thing to do!

Campingtid

Forrige pinsehelg skulle vi egentlig farte nedover til campingen vår i Stavern, men slik ble det ikke. Derimot denne helgen skal vi nedover. Værmeldingen viser regn, regn og atter regn her hjemme i vår by, men der nede er det hvertfall meldt opphold og delvis sol. Det blir vår første campinghelg og det tror jeg skal bli en toppen helg! Er jo bare å pakke med seg godt med klær til alle mulige værforhold.

Slik så campingplassen vår ut i fjor og i år har vi noen forberedelser å ta tak i. Men aller mest skal vi bare nyyyyyte livets glade dager mens vi ferierer der i år.

This weekend we'll be off to our carvaneplace. We have our own carvaneplace in a summerplace very close to Stavern where we will spend our summer this year. it's placed in a very nice place close to the beach and other things.


Nye sko

Åh, som jeg gleder meg til å gå med disse skoene på litt kaldere dager! Disse skoene er de jeg kjøpte her om dagen. Hvite skinnsko med "minihæl" fra DNA, og de var gode å gå i. Jeg likte bare ikke skolissene som gjorde skoene litt herresko-aktige. Så jeg dro innom Kremmerhuset og fikk tak i noe blondebånd til 10 kroner meter'n til å bruke som skolisser. Voilà! Helt andre sko. Litt mer romantisk'ish -eller hva?

Vet du, jeg tror det kan bli veldig lekkert med kort jeansshorts og en varm strikkegenser til på en sen sommerkveld.I bought some new leathershoes from DNA few days ago, but I changed the shoelisses to some blondes. It really made the look at the shoes, don't you think? It turned out being really romantic styled. I think it'll look great with jeansshorts and a warm cablesweater on cold summernights.


Livet skal nytes!

Jeg ser at innlegget i går ikke kom fram, så jeg får poste den nå på morgenkvisten i stedet!

Ah, dagen i går var også en nydelig dag med deilig lunsj på verandaen med Herremannen og prinsessa. Pils og is på brygga i byen med gode venner og etterfulgt grilling sammen. Denne pinsehelgen har vi virkelig fått vært sammen og gjort hyggelige familieting sammen og ikke minst fått omgås gode venner. Ingenting er bedre!

Lille prinsessen og jeg var ute og leket hele formiddagen mens mannen i huset var ute på kanotur med fetteren sin. Sola skinte perfekt og varmet godt. Ingenting er bedre en å høre lille jenta mi le så rungende og godt når hun sitter i huska. Leke sammen med lekene hennes på verandaen og få en god bamseklem. Knallsøt har lille jenta mi vokst til å bli. Lykke!

I dag er det tilbake til hverdagen igjen, og vi starter med regn. Jahh!Hva gjør man vel ikke når det regner?

Endelig langhelg og pinse, og selvsagt er det dårlig vær. I steden for å reise til vårt feriested ved Helgeroa så har jeg vært en tur og shoppet i byen. Det var jeg ikke alene om for å si det slik! Så byturen ble ganske kort, men jeg fikk kjøpt meg to par sko, sommerkjole og jeansshorts. Skal vise dere det ene paret med sko som jeg i utgangspunktet ikke syntes var helt meg, så jeg har kjøpt noe blondebånd som jeg har tenkt å bruke som skolisser. Da blir skoene av en helt annen sjanger og mer romantiske!

Jeg får nesten legge ned laptopen og kose meg med mann og barn. Her skal det nytes jordbær som jeg har dyppet i sjokolade og varm kaffe. Regnet høljer ned. Noen ganger er det koselig også!

Ha en fin pinsehelg alle sammen!

Nytt samleservise fra Villeroy & Boch, New Wave. Designet er råflott! Fint til ettermiddagskaffen.

It's raining outside so what's better than shopping and then relaxing with my little family with coffe and strawberry&chocolate? Have a nice weekend everyone!


Whoohaaa it's finally here!

Må bare fortelle at nå står spisebordet her og vi er bare så fornøyde. Det veide nærmere 300 kg og ikke 200 kg som vi hadde fått beskjed om. Fire voksne karer som bar sammen og som syntes det var tungt. Min svigerinne og jeg stod og så på, men hjalp til når det trengtes litt korrigering. Bordets ben måtte monteres på stedet da det ville blitt for tungt og vanskelig å laste det så langt som fra Hemsedal.

I skrivende stund sitter min Herremann, hans fetter og jeg og spiser boller og ser på tv. Vi ser på Grensevakten og det er så mye rart folk finner på å ha med seg på reise rundt i verden. Nei, gud jeg kan bare ikke tro vi har spisebord på plass nå. Åh, nå kan jeg sette meg ned og planlegge middagsinnvitasjoner framover :-)

Bursdagskalas!

Siden lille prinsessen hadde bursdag i går feiret vi med familieselskap i dag. Deilig med en rød himmelsprettdag med fri fra jobb, herlig vær og koselig samvær med familien. Prinsessa var i sitt ess og stooorkoste seg, kan jeg love deg. Med kakespising på høykant og full oppmerksomhet, jah ingenting er vel bedre enn det for ei lita ettåring?? :-)Today it was a red day what means everyone had day off from work. So what is better than celebrating our little princess' birthday with the whole family? Little sweetie had full attention and really enjoyed the day, I can tell you.

Prinsessas soverom

Prinsessas soverom er så og si ferdig og vi er bare så fornøyde med resultatet. Hun har egentlig en fin lekematte hun kan ha på gulvet med tall på, men siden gulvet er nytt så har vi fått anbefalt å vente med å legge tepper før det har gått 2 mnd... I dag fyller prinsessa ett år, så da feirer vi med å vise noen flere bilder.This is our little princess bedroom. I think it is pretty cute!

Outdoor

Litt treg med posting siste dagene på grunn av ekstremt tannverk som resulterte i en visdomstann som er trukket i dag. Puuh.. Så her kommer et lite bildedryss som jeg tok utendørs selvom været ikke var helt med...

Litt detaljer

Her kommer det noen bilder av prinsessas soverom. Men siden ikke rommet er helt ferdig ennå så kommer det bare noen detaljbilder..:) Jeg kan også legge ved bilde av hvordan rommet så ut før vi pusset det opp når rommet er ferdig, for det er jo litt gøy er det ikke?
Sølvtoget og bilderamma er faktisk noe fra mitt pikeværelse da jeg var litta. Utrolig at mamma har hatt vare på dette. Mens smykkeskrinet i hjerteform har prinsessa fått av fadderen sin.

I denne kroken skal vi etterhvert plassere noe..En gammel tallerkenhylle jeg har funnet på bruktmarked og malt hvit. Fin til oppbevaring av bøker og dekorativt!

Før og etter bilder av trappa

I går fikk vi lys i trappa og vi er så fornøyde med resultatet! Vi fjernet døren og bare det gjorde at trappen med en gang virket bredere. Nå står det bare en trappegrind der så lille vesla ikke skal ramle ned. Litt lysere farge på veggene og godt lys kan virkelig gjøre underverker for en ellers så liten trapp.Mørkt og trangt

Lyst og luftig

Trappa er blitt så mye finere! Men selve trinnene vurderer vi male hvite, men først er det en del annet som vi må ordne her i huset...

This are before and after picutres of our stairs. What do you think?

Utelys på plass

Endelig kan vi huke av for at utelyktene til huset er på plass. Vi ønsket at utelyktene skulle være ganske store og ikke i standard størrelse. Typisk i familien Shabbyglam det der. Vi går for det som er vanskeligst å få tak i, men resultatet blir jo virkelig lekkert! Heldigvis kom jeg over disse utelyktene fra Norlys og fikk bestilt de kjapt. Modellen vi har er sort og heter Modena. Vi valgte den største størrelsen på 70 cm x 49 cm. Vi har fire hengende og en stående. Nå gleder jeg meg faktisk til det mørkner i kveld så jeg kan se hvor fint det lyser opp.

Her får dere et lite sneakpeak på den ene lykten i dagslys. I bakgrunnen ser dere at vi bor helt inntil skogkanten. Deilig :)Here I am photoing the outdoor lantern. It's hard to see on this photo, but it is BIG. It sizes 70 cm x 49 cm. We hang all of them up today so now i'm looking forward to see it shining in the darkness tonight. In the background you can see that we actually lives close up to the forest. Well, the forest is our closest neighboor actually! And in the front we have a nice view and are actually very close to the city as well. Love the placement of our house!!

Endelig ....nesten da...

Jah, for å gjøre en historie kort så fikk vi spisestolene i går. MEN bare 6 av 10 stoler da. Suuuukkkk... Er det mulig å være så trege med leveringen? Det har gått 10 uker siden jeg bestilte spisestolene fra Fagmøbler, og jeg hadde fått leveringsdato i påsken. De ringte og sa jeg kunne få utstillingen siden stolene hadde fått ny leveringsdato uten dato. Ja, spør ikke meg.... Jeg tok med meg ei venninne og duret ned for å hente de 6 stolene hvertfall og en herlig lykkefølese var det å se de i stua (uten bord....)

Stolene er i brunt tykt stoff med knapper i stolryggen og eikeben. Vegas heter de og de kommer i fargene grått og brunt.Finally our diningtable chairs came! BUT only 6 of 10. My God how is it possible to be soooo late... It has gone 10 weeks already since I ordered them, so I really hope the rest 4 of them will be here in any time. Please.

Shopping shopping

I dag er det fredag allerede. Wihii! Dagen skal brukes til å shoppe inn litt diverse som vi trenger til huset. Liftgardin til lille prinsessas soverom, gardinoppheng til vårt soverom og en del annet stæsj som jeg kan vise dere senere.

Men først kan jeg vise dere noen nye lykter jeg kjøpte her forleden dag. Jeg er litt usikker på om jeg faktisk skal ha lys i dem eller om jeg skal pynte opp med blomster oppi istedet. Time will show :-)Finally it is Friday. TGIF!!! This day I am gonna spend on shopping something for our house. But here is something I bought the other day to put candlelights into (but I am not sure if I will actually use it for candlelights...hmm)

Have a nice day everyone!

17.mai feiring!

Hei hå! Håper alle hadde en fin 17. mai feiring i går. Min lille familie hadde fult opp med 17.mai frokost hos gode venner før vi tuslet ut i byen og så på barnetoget. Lille prinsessen hadde på seg bunad og var helt fantastisk å ha med å gjøre hele dagen. Hun sov utrolig nok gjennom masse bråk fra korpset mens vi så på toget.hihi.. Så ble det en tur på kaffe og kake hos mine foreldre før vi spiste middag med svigerfamilien på Park hotell. En kjempefin dag i Shabbyglam familien med andre ord.Gangen

I vår lille gang har vår lille hedersgjest fått sin plass! Den passet perfekt inn med sin farge og glans. Og ikke minst størrelse. Kommer nok til å skape en del samtale blant våre venner, vet jeg.haha... Den blir nok en elsk - hat gjenstand :)

I have placed this commode in our little hallway. I know this object will become a hate and love thing when our friends will see it. It's a very special commode, but I love it.Rokokko kommode

Jippi! Jeg har vært så heldig og kommet over en fantastisk fin rokokko kommode. Jeg hentet den hjem i dag, så her får dere et bilde av hvordan den ser ut. Gjett hvor jeg skal plassere den?

Look what I have bought today! A old vintage rococco commode. Guess where it will be placed? Wait and see... :)


Åhh, du nydelige lørdag!

Dette her kommer til å bli en fin lørdag. Bare se hva vi våknet til i dag. Blå himmel og solskinn. Verandaen har fått morgensol og det frister å sette seg ut med frokosten (Men det er det litt for morgenkaldt til ennå).

Dagens planer er å ta med prinsessa og besøke mine foreldre og deretter spise en hyggelig lunsj i byen med jentene. På en dag som dette frister det med vin og reker på brygga. Sukk! 

Det ble så mye mer luftig fra stuen og ut til verandaen etter at vi rev vinterhagen.
Solen skinner inn i hagen mot gårdsplassen. Vakkert syn!

We woke up to a lovely weather, so today we're gonna spend some time with my parents and then go to the city having a nice lunch with good friends. This Saturday can not be any better!

Innrede hjemmet

Det går i mye tanker og planlegging av hvordan hjemmet vårt skal se ut. Min Herremann har ikke stilt store krav eller ønsker til dette, bortsett fra vårt spisebord hvor har han vært bestemt hele veien. Og det vi har bestilt tror jeg setter prikken over i'en når det kommer til det å ha store møbler... Mer om det siden.

Selv vet jeg omtrent hva som skal være i alle rom. Men de som kjenner meg, vet at jeg liker å ha koselige stilleben her og der. Duse farger, blande gammelt og nytt. Jeg liker stilen som er shabby chic og fransk landstil, men det kan også bli litt for "slitt og gammelt" for min smak. Derfor må jeg stilsette litt glam fordi jeg liker litt ekstra og jeg synes shabby blandet med moderne og glam er knallfint.

Derav bloggnavnet shabby glam, for de som ikke tok den.. :-)I like to mix up the shabby chick with a dose of glam. This are old fashion shabby furnitures we have and that will look great together with new shining furnitures and other stuffs.

Litt av kjøkkenet

Jeg har ikke bilder av kjøkkenet ferdigmontert enda, men her kommer en liten oppdatering hvertfall. Til glede for store og små. Tvi-tvi :-)

Kjøkkenet under riving.Kjøkkenet med nye gipsplaterKjøkkenet under montering! Kjøkkenet er fra IKEA. Serien heter Ädel og jeg valgte valnøtt laminatbenkeplater som passer perfekt sammen med valnøttgulvet vårt :) Gled dere til å se oppvaskkummen. Den gir et lite snev av landstil-feeling samtidig som kjøkkenet er moderne og klassisk.

Soverommene tar form

Og nå får dere se det ene soverommet og walk-in-closetet også har tatt form. Både vegger, gulv og maling har kommet på plass, men spottene i taket er ikke ferdig montert på disse bildene --men det er de faktisk blitt denne helgen.My walk-in-closet :) Fint gulv er det ikke? Jeg skal ta et bedre bilde av det til uka så får dere se hvor brede og fine plankene er, samt fortelle hva det heter og hvor de er kjøpt. Liker så godt at denne valnøttfargen ikke har så mye rødt i seg, som mange av de andre valnøttgulvene jeg har sett på har.Prinsessas soverom.

Snart komer lister på plass også. De er 9,5 cm brede! Lekkert, lekkert, lekkert...

Peis 2

Bilde av spisestuepeisen. Også i gammeldags utførelse...


Og dette er den nye foreløpig uten plate / ramme foran innsatsen. Litt finere??

Peisene

Bilder av peisene før og etter. Desverre litt dårlige bilder, men litt bilder er det jo hvertfall :)Denne peisen har litt hyttepreg over seg og vil likte den egentlig litt. Den var jo så lun og koselig i grunnen, men den tok så himla mye plass i stua som ikke var så stor. Så her ser du den nye. Men husk at det er under bygging da...!Er den ikke stilig?! Den passer vår stil meget godt.

Som du ser på gulvet har vi lagt vannbåren varme som straks er klart for gulvet.

Soverommene

Tenkte jeg kunne vise soveromsbildene også, før jeg går løs på stuene. Så skal dere få en sniktitt på hvor langt vi har kommet nå. Vi flytter inn i huset 10. april, og det er bare 10 dager til. Uff, nå blir jeg stresset av å tenke på alt som må gjøres innen den tid. Rekker vi alt?? Men gud som jeg gleder meg til å sette fingrene i å sette sammen rommene til et hyggelig varmt hjem.

Dette bildet er tatt av min Herremanns og mitt kommende soveromOg dette er rommet til vår vakre lille skapning. Se det fine skråtaket!Dette lille soverommet skal jeg få lov til å ha som walk-in-closet! Alle jenters drøm. Jeg har en snill Herremann som syntes jeg skulle få utnytte det rommet til nettopp dette. Ååååhh lykke :-)


Hilsen Fru Glam

Kjøkkenet under riving

Okey, jeg tenkte begynne med å vise noen bilder slik det så ut dagen etter overtagelse. Jeg rakk ikke ta bilde av rommene før Herremannen og hans bror allerede hadde begynt å rive store deler av aller rommene i huset. Sånn går det når man er IVRIG. Fantastisk for Fru Glam det.

Dette er inngangen til kjøkkenet. Her har vi revet ned den ene veggen slik at kjøkkenet ikke ble så innestengt.Typisk eldre kjøkken, som hadde sett ferdig sine glansdager desverre.

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

Shabbyglam

Shabbyglam

25, Drammen

Navnet er Fru Glam, har ei datter på ett år og en hund sammen med min fantastiske Herremann. Jeg elsker interiør, mote, magasiner og ikke minst livet! Sammen med min fantastiske Herremannen har jeg kjøpt et gammelt hus som vi jobber for fullt med å fornye. Kontakt meg gjerne på: shabbyglam@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits