mai 2011

Outdoor

Litt treg med posting siste dagene på grunn av ekstremt tannverk som resulterte i en visdomstann som er trukket i dag. Puuh.. Så her kommer et lite bildedryss som jeg tok utendørs selvom været ikke var helt med...

Barokkstol

Hallo i stugo! Nå er det endelig fredag og jeg ligger henslengt i sofaen og slapper av med min Herremann. Lille prinsessa sover og bikkja ligger på ryggen og sløver.  En rolig fredagskveld med andre ord og jeg bare må blogge før resultatet av Norske talenter vises kl.21.40. Dere følger vel med dere også??

Anyways, jeg har to stoler som jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av her i huset. Vi hadde dem i gangen vår da vi bodde i leilighet. Jeg har hatt de i fire år og synes det er for dumt å la de støve ned i kjelleren, men vi har ikke plass, foreløpig! For det er nemlig ikke lett å vite hvor ting skal stå når store møbler ikke har kommet på plass ennå. Møblene bør jo samkjøres for at det ikke skal bli helt krasj eller overmøblert osv. Akkurat nå står alt på "vent" føler jeg. SUUUKKK. Ukens andre sukk, jeg vet det. OG det var den siste!

Akkurat denne har jeg. Helt identisk. Fin er den ikke? Gruble, gruble...

This old chair is something I actually have. But it is stored in our basement because I really don't know where to place it in our house. In our old appartment it was placed in our hallway for decoration, but now I really don't know what I should to about it.


Lei av å vente

Sukk sukk sukk.. Jeg kjenner jeg mister motet når alle møblene har forsinket leveringstid... Dette går meg sånn på nervene. Mister lysten og tålmodigheten når stuebord, spisebord og spisestoler fra forskjellige leverandører ikke klarer å levere til avtalt tid. Alt har blitt forskjøvet i over en måned og datoer vi har fått kan vel bare glemmes siden de blir forskjøvet uansett. Så irriterende at forhandlere av møbler kan holde på slik. Det er jo ikke slik med klær for eksempel? Det har bare blitt akseptert at møbler skal forhåndsbetales samtidig som man ikke får de før det har gått inntil to eller fire måneder. Ganske vilt egentlig. Men det er jo slik det er.

I mellomtiden får jeg planlegge min bildevegg som vi skal ha i spisestuen. Jeg har vært og kjøpt mange fine rammer sammen med minsta i dag og fått bestilt en del forstørrelser av bilder i svart-hvitt. Gleder meg til resultatet!Today my little pricess and me have been shopping some frames hang on the wall. I'm planning to have a large wall with frames in different sizes and shapes as a collage. I'm exited about the result, but here is some inspo.

Tallerkenhylle

Det er mange som forbinder tallerkenhylle med bestemors gamle tallerkner, men det trenger absolutt ikke være slik. Gå på skattejakt etter en gammel tallerkenhylle og mal den i en hvit farge eller en knæsj farge, og lek deg fram!

Her kommer det noen tips:

        


Litt detaljer

Her kommer det noen bilder av prinsessas soverom. Men siden ikke rommet er helt ferdig ennå så kommer det bare noen detaljbilder..:) Jeg kan også legge ved bilde av hvordan rommet så ut før vi pusset det opp når rommet er ferdig, for det er jo litt gøy er det ikke?
Sølvtoget og bilderamma er faktisk noe fra mitt pikeværelse da jeg var litta. Utrolig at mamma har hatt vare på dette. Mens smykkeskrinet i hjerteform har prinsessa fått av fadderen sin.

I denne kroken skal vi etterhvert plassere noe..En gammel tallerkenhylle jeg har funnet på bruktmarked og malt hvit. Fin til oppbevaring av bøker og dekorativt!

Før og etter bilder av trappa

I går fikk vi lys i trappa og vi er så fornøyde med resultatet! Vi fjernet døren og bare det gjorde at trappen med en gang virket bredere. Nå står det bare en trappegrind der så lille vesla ikke skal ramle ned. Litt lysere farge på veggene og godt lys kan virkelig gjøre underverker for en ellers så liten trapp.Mørkt og trangt

Lyst og luftig

Trappa er blitt så mye finere! Men selve trinnene vurderer vi male hvite, men først er det en del annet som vi må ordne her i huset...

This are before and after picutres of our stairs. What do you think?

Utelys på plass

Endelig kan vi huke av for at utelyktene til huset er på plass. Vi ønsket at utelyktene skulle være ganske store og ikke i standard størrelse. Typisk i familien Shabbyglam det der. Vi går for det som er vanskeligst å få tak i, men resultatet blir jo virkelig lekkert! Heldigvis kom jeg over disse utelyktene fra Norlys og fikk bestilt de kjapt. Modellen vi har er sort og heter Modena. Vi valgte den største størrelsen på 70 cm x 49 cm. Vi har fire hengende og en stående. Nå gleder jeg meg faktisk til det mørkner i kveld så jeg kan se hvor fint det lyser opp.

Her får dere et lite sneakpeak på den ene lykten i dagslys. I bakgrunnen ser dere at vi bor helt inntil skogkanten. Deilig :)Here I am photoing the outdoor lantern. It's hard to see on this photo, but it is BIG. It sizes 70 cm x 49 cm. We hang all of them up today so now i'm looking forward to see it shining in the darkness tonight. In the background you can see that we actually lives close up to the forest. Well, the forest is our closest neighboor actually! And in the front we have a nice view and are actually very close to the city as well. Love the placement of our house!!

Endelig ....nesten da...

Jah, for å gjøre en historie kort så fikk vi spisestolene i går. MEN bare 6 av 10 stoler da. Suuuukkkk... Er det mulig å være så trege med leveringen? Det har gått 10 uker siden jeg bestilte spisestolene fra Fagmøbler, og jeg hadde fått leveringsdato i påsken. De ringte og sa jeg kunne få utstillingen siden stolene hadde fått ny leveringsdato uten dato. Ja, spør ikke meg.... Jeg tok med meg ei venninne og duret ned for å hente de 6 stolene hvertfall og en herlig lykkefølese var det å se de i stua (uten bord....)

Stolene er i brunt tykt stoff med knapper i stolryggen og eikeben. Vegas heter de og de kommer i fargene grått og brunt.Finally our diningtable chairs came! BUT only 6 of 10. My God how is it possible to be soooo late... It has gone 10 weeks already since I ordered them, so I really hope the rest 4 of them will be here in any time. Please.

Shopping shopping

I dag er det fredag allerede. Wihii! Dagen skal brukes til å shoppe inn litt diverse som vi trenger til huset. Liftgardin til lille prinsessas soverom, gardinoppheng til vårt soverom og en del annet stæsj som jeg kan vise dere senere.

Men først kan jeg vise dere noen nye lykter jeg kjøpte her forleden dag. Jeg er litt usikker på om jeg faktisk skal ha lys i dem eller om jeg skal pynte opp med blomster oppi istedet. Time will show :-)Finally it is Friday. TGIF!!! This day I am gonna spend on shopping something for our house. But here is something I bought the other day to put candlelights into (but I am not sure if I will actually use it for candlelights...hmm)

Have a nice day everyone!

17.mai feiring!

Hei hå! Håper alle hadde en fin 17. mai feiring i går. Min lille familie hadde fult opp med 17.mai frokost hos gode venner før vi tuslet ut i byen og så på barnetoget. Lille prinsessen hadde på seg bunad og var helt fantastisk å ha med å gjøre hele dagen. Hun sov utrolig nok gjennom masse bråk fra korpset mens vi så på toget.hihi.. Så ble det en tur på kaffe og kake hos mine foreldre før vi spiste middag med svigerfamilien på Park hotell. En kjempefin dag i Shabbyglam familien med andre ord.Spisebord

Fortsatt er det ganske tomt i huset. Det ekko her og hvert eneste steg bikkja tar gir gjenklang. Litt slitsomt og trist at det er så toooomt! Vi har bestilt alle møbler vi mangler for lenge, lenge siden. I februar faktisk...

Spisebordet har vi spesialbestilt fra en møbelsnekker i Hemsedal og skulle etter planen vært levert rett etter påske, men ett eller annet gjør dem hvertfall forsinket. Jaja. Det er kanskje likegreit siden de 10 spisestolene vi har bestilt fra Fagmøbler også er 2 uker forsinket og de vet ennå ikke når de kommer. Det her er bare så irriterende!

Tv-bord og stuebord kommer i slutten av juni og de har vi bestilt fra Living på Vøyenenga. Når alt dette er på plass, begynner det virkelig å ligne noe. Et hjem med liv! Akkurat nå er det mer et utstillingshus.haha..Kjære spisebord. Spisestua står klar og venter på deg!

Right now in our house it's very empty. We're waiting for several furnitures to moove in, but everything we ordered in February are still not here. Sssshhhh.... My patient is near end! Our diningroom is ready and waiting for the dining-table... Pleaaase come home!

Gangen

I vår lille gang har vår lille hedersgjest fått sin plass! Den passet perfekt inn med sin farge og glans. Og ikke minst størrelse. Kommer nok til å skape en del samtale blant våre venner, vet jeg.haha... Den blir nok en elsk - hat gjenstand :)

I have placed this commode in our little hallway. I know this object will become a hate and love thing when our friends will see it. It's a very special commode, but I love it.Rokokko kommode

Jippi! Jeg har vært så heldig og kommet over en fantastisk fin rokokko kommode. Jeg hentet den hjem i dag, så her får dere et bilde av hvordan den ser ut. Gjett hvor jeg skal plassere den?

Look what I have bought today! A old vintage rococco commode. Guess where it will be placed? Wait and see... :)


Åhh, du nydelige lørdag!

Dette her kommer til å bli en fin lørdag. Bare se hva vi våknet til i dag. Blå himmel og solskinn. Verandaen har fått morgensol og det frister å sette seg ut med frokosten (Men det er det litt for morgenkaldt til ennå).

Dagens planer er å ta med prinsessa og besøke mine foreldre og deretter spise en hyggelig lunsj i byen med jentene. På en dag som dette frister det med vin og reker på brygga. Sukk! 

Det ble så mye mer luftig fra stuen og ut til verandaen etter at vi rev vinterhagen.
Solen skinner inn i hagen mot gårdsplassen. Vakkert syn!

We woke up to a lovely weather, so today we're gonna spend some time with my parents and then go to the city having a nice lunch with good friends. This Saturday can not be any better!

Store rengjøringsdagen!

Da har det blitt fredag allerede, jenteungen er levert i barnehagen og mor skal ta fredagsrengjøringen.

Jeg var for litt siden innom foreldrene mines bod og fant gamle norgesglass --trodde jeg ved første øyesyn, men så viste det seg jaggu meg å være nostalgiske franske glass! Enda bedre :) Jeg rappet med meg to stykker hjem som jeg tenkte ha vaskepulver i, så i går var jeg innom Panduro og kjøpte med lapper å skrive "farget" og "hvitt" på. Billig og pen dekorasjon på vaskerommet, som ennå ikke tåler bli publisert på bloggen.

Men her kommer bilder av mine flotte vaskemiddelskrukker. Det gjør hele vaskeprosessen en smule koseligere?

I found some cute old bottles in my parents basement stand that I use to put some detergent into. One for coloured clothes and one for white ones.

Gamle ting

Noe jeg er veldig glad i er gamle gjenstander og ting. Men det må ikke bli for mye av det, for da kan det fort bli litt for mye av det gode. Senest i dag hadde jeg med meg lille snuppelura på skattejakt i bruktbutikker og antikkbutikker som selger gamle gjenstander og møbler. Det jeg egentlig er på jakt etter nå er en gammel skjenk eller kommode i rokokkostil, men det jeg fant var en gammel telefon! Jeg kunne ikke la den ligge igjen, så nå må jeg finne et sted den kan få stå fint til pynt.

Noe annet jeg fant var en gammel brun amerikakoffert og et nydelig sybord med to skuffer og Singer-symaskin oppå. Men disse to tingene må jeg tenke en smule på siden det tar litt større plass å få plassert... VIL HA  :-DI just love old stuffs.. But not too much, though. This is a "new" phone I just bought into a store that sells antique things, old furnitures and nips today. Love the look!

La det brenne

Noe vi gleder oss stort til her i huset er til tiden vi kan bruke peisene våre. Vi har en peis i spisestua og en i stua. Begge ble bestilt fra Varmehuset som tok seg av jobben ganske raskt. Med egne mål og ønsker som de kunne lage for oss er vi veldig fornøyde med resultatet på begge.Riva studio fra Stovax

London fra Nordpeis

This are our two new fireplaces in our home. Now winter can come! ---or first, lets have a great summertime shall we?!

Blomsterpotte

Orkidè som vi hadde fått i innflyttingsgave fra svigerforeldrene satte jeg i en champagnekjøler fra IKEA. Det gjorde susen, eller hva?I put this flower into a champagne-cooler. Looks great uh?

Dører

Når vi overtok huset her i februar, var det plutselig en hel haug med ting å tenke på når vi skulle restaurere dette huset. Det var så mye detaljer som skulle på plass som man ofte ikke tenker på eller legger merke til ved første øyekast når du er på besøk hos venner eller familie. Dører, håndtak, lister, lyssetting osv... Disse tingene har faktisk mye å si har jeg funnet ut!

Når innedører skulle velges valgte jeg en type innedør som heter Paris hos Byggmakkeren. Den er enkel, hvit og har lett profilering synes jeg. Håndtakene heter Epok og er fra TrioVing. Epok er faktisk en type dørvrider i en serie med artikkelnummer som gjenspeiler byggetradisjonen fra 1800-tallet og frem til 1950-tallet. Våre håndtak er fra 1930 og jeg fikk bestilt de fra Låsgruppen.Stilleben

Som sagt er jeg glad i stilleben. Oppsatsen ser litt tilfeldig ut, men den er jo gjerne nøye sammensatt. Jeg har flere stilleben rundt omkring i huset. Har dere også? Hvordan liker dere sette det sammen?I like cozy still set ups here and there, and you can find several of them in our house..

Vår lille lesekrok

Her er vår lesekrok. Dette hjørnet er ikke helt ferdig da vi skal få kjøpt puff som tilhører Shelly-stolen og skifte ut kurven med en gammel vineske i tre til å oppbevare bladene våre i. Samt en koselig leselampe må vi jo også få på plass. Men foreløpig ser det slik ut.Our little unfinished corner where we relax with books and magazines. A pall to place our feets on, a old winebox to place our magazines and a lamp is supposed to be placed here afterwards.

Innrede hjemmet

Det går i mye tanker og planlegging av hvordan hjemmet vårt skal se ut. Min Herremann har ikke stilt store krav eller ønsker til dette, bortsett fra vårt spisebord hvor har han vært bestemt hele veien. Og det vi har bestilt tror jeg setter prikken over i'en når det kommer til det å ha store møbler... Mer om det siden.

Selv vet jeg omtrent hva som skal være i alle rom. Men de som kjenner meg, vet at jeg liker å ha koselige stilleben her og der. Duse farger, blande gammelt og nytt. Jeg liker stilen som er shabby chic og fransk landstil, men det kan også bli litt for "slitt og gammelt" for min smak. Derfor må jeg stilsette litt glam fordi jeg liker litt ekstra og jeg synes shabby blandet med moderne og glam er knallfint.

Derav bloggnavnet shabby glam, for de som ikke tok den.. :-)I like to mix up the shabby chick with a dose of glam. This are old fashion shabby furnitures we have and that will look great together with new shining furnitures and other stuffs.

Kjøkkenet i dag tidlig

I dag tidlig våknet jeg til vår lille prinsesse som lagde liv og røre i senga klokken halv syv. Denne lørdagen var det rett og slett litt for tidlig for meg etter en jentekveld i går kveld så jeg vekte mannen i huset :) Når jeg et par timer senere våknet var kjøkkenet shinet opp så jeg passet på å knipse et par bilder for dere. Har det ikke blitt fint?

This kitchen is what I woke up to this morning after my man had cleaned it up from yesterday. Nice uhm?
Shabbyglam

Shabbyglam

25, Drammen

Navnet er Fru Glam, har ei datter på ett år og en hund sammen med min fantastiske Herremann. Jeg elsker interiør, mote, magasiner og ikke minst livet! Sammen med min fantastiske Herremannen har jeg kjøpt et gammelt hus som vi jobber for fullt med å fornye. Kontakt meg gjerne på: shabbyglam@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits