juni 2011

Frustrerte fruer

Sånn, da er det tid for litt nettsurfing og blogging nå som lille snuppelupp ligger og sover. Snart ruller Frustrerte Fruer som vi har tatt opp og torsdagskvelden er komplett! I kveld kom det en budbil på døra med en ny genser jeg har bestilt fra American Aparrel. Gjett hvilken?? Det er vel bloggernes genser nå om dagen vil jeg tro..hihi..Now while my little princess is sleeping mom can do some net surfing and relax in the sofa..mmm! Surfing at the net and do some net shopping is a good thing to do!

My walk in closet is ready!

Ok. Da får jeg vel vise mitt fine walk in closet. Med fare for å få sure kommentarer så må jeg bare si at jeg elsker det. Hvilken jente ville vel ikke gjort det med eget klesrom? Dette er noe jeg puslet sammen på IKEA fra PAX systemet. Jeg valgte fargen mellombrun og ønsket mest mulig hengeplass til overdelene mine. I utgangspunktet  ønsket jeg et hyllesystem for sko også, men det måtte vike slik at jeg fikk plass til klær andre klær som ikke skulle henges opp. Istedet supplerte jeg med en hylle på den andre veggen til å ha vesker og eventuelle sko i.

Det er mannen i huset som har montert det sammen. Finke typen!

My walk in closet is ready. It is from IKEA, the PAX system. I really like it!

Fuglebur i hus

God morgen fine søndag! Jeg har akkurat kommet hjem fra nattevakt og har en fiiiin dag foran meg ser jeg. Sola skinner og himmelen er blå. NYDELIG! Endelig er sommeren tilbake. Vi lurer på hva for noe morsomt vi skal finne på med lille snuppelura. Ute skal vi hvertfall være!

Her om dagen kom jeg over et fint fuglebur. Eller rettere sagt, ligner det et fulglebur! Smart pyntesak som skal henge på veggen i gangen med huskelapper og sånt, istedet for en tavle eller et bilde. Måler 75X55 cm. Svære greier. Kjøpt på Candle Art. Løp og kjøp :)

Blomsterkassepynt

Litt blomsterdekor i blomsterkassa er koselig! Men den kan også brukes til oppvevaring av øl hvis man har gjester. Et tips jeg fikk fra en god venninne.

Hva annet kan jeg pynte opp med oppi denne kassen sammen med disse blomstene? Anyone!?

TGIF

Endelig er det fredag igjen! I går ble sankthansfeiringa veldig svingende på grunn av været. Vi dro til Stavern på campingen og hadde blå himmel og sol hele dagen. Gikk fin tur og koste oss fram til regnskyene nådde oss. Vi kunne se langt i det fjerne at det både lynet og tordnet, så når vi så på yr.no at værprognosen for i dag bare var grå og fuktig, var det like greit å pakke sakene og reise hjem igjen på kvelden. En fin dagsutflukt fikk vi hvertfall!

Dagen i dag har blitt brukt til litt fiks her hjemme og masse leking. Lille snuppa er rett rundt hjørnet med å gå, så det er stas. Fikk litt besøk på ettermiddagen, og nå er snuppa lagt så vi skal straks rulle film!

Klesrommet mitt er oppe og går og jeg bare elsker det! Aahh. Et lite snikbilde kan dere få, men flere bilder kommer snart.My walk in closet is done, and I really LOVE it! Here is a little sneakpeak of how it is. Better pics are coming!

Dining room

Ok, here we are! Her er spisebordet vi spesialbestilte fra en møbelsnekker oppi Hemsedal. Superfornøyde med resultatet er vi. Det er laget av et stort poppelosp tre. Bordet måler 3 meter x 1 meter og veier over 300 kg!So, here is our dining room. Our new dinig table that we waited sooo long for. But worth waiting for! It is something we ordered from a woodspecialist in the mountains (in Hemsedal). It weighs about 300 kg! You can say that my little sweetie wont be able to run it over.haha...

Fikset og ferdig

Dagen i dag har gått ekstremt fort og med småbarn merker man innimellom at døgnet har for få timer! Etter en pust i sofaen og litt surfing på nettet på mine faste sider skal jeg gå i gang med å vaske badet. I dag har jeg ryddet og fått på plass alt i walk in closetet mitt (Herremannen monterte det ferdig søndag--flinke mannen!), ryddet ellers her i all krimkramset, bakt ostekake og laget jordbær dyppet i sjokoklade. Vi får nemlig besøk fra "barselgruppa" (det er vel ikke barselgruppe lenger i og med at snart alle smårollingene har fylt ett år denne måneden) og vi har invitert på grilling.

Men her er nå lykten jeg snakket om at vi måtte få opp. Jeg skal vise bilde av bordet i morgen. Jeg har jo snakket og ventet så evig lenge på dette bordet, men ikke vist det i hele sin prakt. Fysj! Men nå begynner det å ligne et hjem dette her, eller hva?

We had a old candle lantern in our old appartment that I think looks much better here over this little chair.

Lenestol på plass

Det ble veldig fint. Stolen smatt perfekt inn på plass der jeg hadde tenkt. Fargen var kanskje litt mer lavendel enn grå som jeg hadde forestilt meg, men møbeltapetesereren kan sine saker! Skal høre med henne først om jeg kan vise et bilde fra hennes blogg for å sammenligne før og etter. Det er jo alltid litt artig det :)

Som dere ser så har jeg fått opp noen bokstaver over skjenken. HOME bokstaver (kjøpt enkeltvis) hos Bohus i fjor. Mangler fortsatt gardiner eller liftgardin i vinduet. Vet fortsatt ikke helt hva jeg vil ha der. Hva tror dere er best? Hjelp meg nå! Veggen bak stolen skal jeg be Herremannen hjelpe meg med å henge opp en fin lykt som vi har liggende. Tror den vil passe perfekt å ha der.

Here the new chair is placed in our little corner before you entry into the kitchen. Love it! We still have no gardins, but I am not sure if I want gardins or lift-gardin. What do you think will look best?

Hva gjør man på en regntung søndag?

Regner høljer ned her. Det er bare å ta på full regnbekledning og gå en tur med bikkja etterpå. Megaklamt og varmt. SUKK!

Men siden det regner skal Herremannen og jeg ut i garasjen og montere sammen alle bitene til klesskapet mitt. Like greit å gjøre det på en så grå dag som dette hvor man ikke vil fly ute uansett. Lille minsta skal få være med å krabbe og utforske i garasjen i mens før hun skal ta en liten lur. Forhåpentligvis får vi også montert det på plass i walkin closetet mitt mot slutten av dagen i dag. Krysser fingre og tær for at dette går lett!

Et  bilde er jo obligatorisk, så her får dere et bilde av den fine åpningen inn til spisestua og kjøkkenet. Veldig fornøyd med trappen som ble snekret av en av håndverkerne som holdt på her. (Bare å ignorere lekene og annet stæsj som ligger rundt. --Vi er jo tross alt mennesker og lever jo i dette huset. Går ikke å ha det plettfritt til en hver tid :-)

Jeg har glemt å vise dere noe!

Stua. Jeg kom til å tenke på at den har jeg jo aldri vist? Grunnen er nok at stuebordet og tvbordet ennå ikke er på plass. Men vi har noe midlertidig som stod igjen her i huset som vi bruker inntil videre. LIVING har virkelig ikke svart til forventingene når det kommer til å levere møblene sine i tide. Ny leveringsdato er (hold dere for øynene) september. Og vi bestilte i begynnelsen av april. Ikke veldig holdbart, synes jeg.

Men nok om det. Jeg tok noen bilder nå på morgenkvisten mens minsta og jeg sitter og spiser frokost. Ignorer kaffekoppen. Mor i huset trenger en stor kaffekopp hver morgen før hun starter dagen! Her i kosestua har vi brune ferdigslitte kensington skinnsofaer og hampteppe. Linputene er fra H&M Home. Lampene har jeg vist før, de er fra Bohus og minner om gamle fotostativ.

Ps: Som dere skjønner, vi dro ikke på campingferie denne helgen likevel. Været endret seg til å bli et trist vær i Stavern også, så det var bare å droppe helgeturen i Stavern. Vi fikk istedet hyggelig besøk her i heimen!


Here we have our livingroom. I thought I had already showed you it before, but then I recognized I hadn't. So here we are! We love our kensington leather sofa and the carpet that looks like hamp. Ignore the table, because we still haven't got what we've ordered. This table is something that was left behind in this house when we took over.

Ps: as you understands, we didn't travel to our carvane this weekend. The weather turned to be really rainy and cold, so we rather prefered to stay home and invite some friends over.

Dus muldvarpfarget

Jeg har også trålet butikker og finn.no for en lenestol som vil passe fargemessig og størrelsesmessig. (og fasongmessig!) Jeg fant ingen.. Men så kom jeg over en møbeltapeteserer gjennom litt browsing i google, som hadde en stol stående i den rette fargen jeg var på jakt etter. Muldvarp farget! Så i helgen henter min snille bror og svigerinne lenestolen for meg hos møbeltapetesereren på Ås! Jippi:-) Putene skal jeg også ha selvsagt. Det utgjorde jo hele finishen hos lenestolen, eller hva?

Skal knipse flere bilder i X antall vinkler når den har kommet trygt inn i hus!This one is what my brother and girlfriend will pick up for me this weekend, as they anyway are going on a roadtrip to her familiy close to this chair.

Campingtid

Forrige pinsehelg skulle vi egentlig farte nedover til campingen vår i Stavern, men slik ble det ikke. Derimot denne helgen skal vi nedover. Værmeldingen viser regn, regn og atter regn her hjemme i vår by, men der nede er det hvertfall meldt opphold og delvis sol. Det blir vår første campinghelg og det tror jeg skal bli en toppen helg! Er jo bare å pakke med seg godt med klær til alle mulige værforhold.

Slik så campingplassen vår ut i fjor og i år har vi noen forberedelser å ta tak i. Men aller mest skal vi bare nyyyyyte livets glade dager mens vi ferierer der i år.

This weekend we'll be off to our carvaneplace. We have our own carvaneplace in a summerplace very close to Stavern where we will spend our summer this year. it's placed in a very nice place close to the beach and other things.


Minibursdag ved det nye spisebordet

I dag fikk lille prinsessen og jeg besøk fra to venninner. Siden hun ene hadde bursdag i dag lagde vi istand en hyggelig lunsj! (Men så ble lille ettåringen trøtt etter litt lunsjmat og sluknet på sekundet hun ble lagt i sengen. Søte lille gullet mitt.) Uansett, det er bare så hyggelig å kunne spise ved et spisebord igjen. Å være flere måneder uten har vært trist, rett og slett. Endelig kan vi invitere venner og familie til bords og til festlig lag!Today my little princess and me made a delicious lunch for my two girlfriends who came over. Being able to eat to our dinertable is fabolous!

Den nye lampen

Noen som lurte på hvor lampen var fra, så her er en liten update på det! Lampen kjøpte jeg her om dagen på Skeidar. Den er ganske stor. Men perfekt. (haha)Someone asked where this lamp is from. It's from Skeidar. Really big and massive. Perfekt!

Rokokko'ish igjen!

I går fikk jeg med meg min gode venninne på en liten roadtrip inn til hovedstaden for å hente et nytt finn-kupp! Jeg simpelten elsker finn.no ! Der finner jeg virkelig noen fine skatter. Nå har jeg kikket rundt etter skjenk i en stund uten å finne en jeg virkelig vil ha. Jeg ville ikke at det skulle være en type standard rett skjenk uten noe detaljer. Det hadde vi da vi bodde i leilighet, for det var det som passet best inn i en liten leilighet. Type minimalistisk stil med rette linjer.

Nå derimot, bor vi i et stort hus, med mye plass og muligheter. Og siden jeg har en forkjærlighet til litt gamle ting gjerne mikset med nytt og stilig så ville jeg ha en type rokokkoskjenk også. Jeg kom plutselig, etter å ha kikket på finn.no hver dag i over en måned, den skjenken jeg ville ha. Riktig farge, størrelse og stil. Herreminhatt.

Oh, yesterday I took one of my bestfriends on a roadtrip to Oslo. This time it was to buy a chest/commode. I think I have some kind of love to old furnitures. Expecially rococco'ish things. But I really adore this one. And it is just perfect placed where it is placed right now.

Nye sko

Åh, som jeg gleder meg til å gå med disse skoene på litt kaldere dager! Disse skoene er de jeg kjøpte her om dagen. Hvite skinnsko med "minihæl" fra DNA, og de var gode å gå i. Jeg likte bare ikke skolissene som gjorde skoene litt herresko-aktige. Så jeg dro innom Kremmerhuset og fikk tak i noe blondebånd til 10 kroner meter'n til å bruke som skolisser. Voilà! Helt andre sko. Litt mer romantisk'ish -eller hva?

Vet du, jeg tror det kan bli veldig lekkert med kort jeansshorts og en varm strikkegenser til på en sen sommerkveld.I bought some new leathershoes from DNA few days ago, but I changed the shoelisses to some blondes. It really made the look at the shoes, don't you think? It turned out being really romantic styled. I think it'll look great with jeansshorts and a warm cablesweater on cold summernights.


Livet skal nytes!

Jeg ser at innlegget i går ikke kom fram, så jeg får poste den nå på morgenkvisten i stedet!

Ah, dagen i går var også en nydelig dag med deilig lunsj på verandaen med Herremannen og prinsessa. Pils og is på brygga i byen med gode venner og etterfulgt grilling sammen. Denne pinsehelgen har vi virkelig fått vært sammen og gjort hyggelige familieting sammen og ikke minst fått omgås gode venner. Ingenting er bedre!

Lille prinsessen og jeg var ute og leket hele formiddagen mens mannen i huset var ute på kanotur med fetteren sin. Sola skinte perfekt og varmet godt. Ingenting er bedre en å høre lille jenta mi le så rungende og godt når hun sitter i huska. Leke sammen med lekene hennes på verandaen og få en god bamseklem. Knallsøt har lille jenta mi vokst til å bli. Lykke!

I dag er det tilbake til hverdagen igjen, og vi starter med regn. Jahh!Hva gjør man vel ikke når det regner?

Endelig langhelg og pinse, og selvsagt er det dårlig vær. I steden for å reise til vårt feriested ved Helgeroa så har jeg vært en tur og shoppet i byen. Det var jeg ikke alene om for å si det slik! Så byturen ble ganske kort, men jeg fikk kjøpt meg to par sko, sommerkjole og jeansshorts. Skal vise dere det ene paret med sko som jeg i utgangspunktet ikke syntes var helt meg, så jeg har kjøpt noe blondebånd som jeg har tenkt å bruke som skolisser. Da blir skoene av en helt annen sjanger og mer romantiske!

Jeg får nesten legge ned laptopen og kose meg med mann og barn. Her skal det nytes jordbær som jeg har dyppet i sjokolade og varm kaffe. Regnet høljer ned. Noen ganger er det koselig også!

Ha en fin pinsehelg alle sammen!

Nytt samleservise fra Villeroy & Boch, New Wave. Designet er råflott! Fint til ettermiddagskaffen.

It's raining outside so what's better than shopping and then relaxing with my little family with coffe and strawberry&chocolate? Have a nice weekend everyone!


Whoohaaa it's finally here!

Må bare fortelle at nå står spisebordet her og vi er bare så fornøyde. Det veide nærmere 300 kg og ikke 200 kg som vi hadde fått beskjed om. Fire voksne karer som bar sammen og som syntes det var tungt. Min svigerinne og jeg stod og så på, men hjalp til når det trengtes litt korrigering. Bordets ben måtte monteres på stedet da det ville blitt for tungt og vanskelig å laste det så langt som fra Hemsedal.

I skrivende stund sitter min Herremann, hans fetter og jeg og spiser boller og ser på tv. Vi ser på Grensevakten og det er så mye rart folk finner på å ha med seg på reise rundt i verden. Nei, gud jeg kan bare ikke tro vi har spisebord på plass nå. Åh, nå kan jeg sette meg ned og planlegge middagsinnvitasjoner framover :-)

Spisebordet vårt

Siden spisebordet endelig kommer til Shabbyglam hjemmet, kan jeg fortelle dere litt om bordets historie. Dere skjønner det at det er nemlig en liten historie bak! Fru Glam og hennes Herremann ville ikke ha noe vanlig spisebord. De ville ha et som ikke så mange andre har. De er litt vanskelige innimellom. De letet ganske mange steder, men fant ikke noe som var langt nok uten illeggsplater eller noe som var langt nok med kun fire ben. De fant heller ikke den massive stilen eller det slitesterke bordet de var på jakt etter.

Men så skjedde det noe. Fru Glam kom over en hjemmeside etter å ha browset litt fram og tilbake på spisebord hos google. Google er en fin liten (stor) sak. Exclusivewood. Ja, der hadde vi det endelig. Det var et møbelsnekkerfirma oppi dalen, nærmere bestemt Hemsedal, som kunne sine saker. Der og da var det gjort. Det ble bestilt et spisebord på 3m X 1m i massiv minimalistisk utførelse. Aldri har de sett spisebordet live, men de har fått se bilde av treplata før det ble slaktet (Ja, et helt stort tre som de ikke kappet opp i flere lengder!) på vinterstid, deretter et bilde av treplata da det hadde tint etter en uke, deretter et bilde av treplata ferdig slaktet (eller slipt ferdig). Så skjønner dere, så ble det stille i noen uker, rettere bestemt 4-5 uker. Dette var jo tross alt vinterstid da de bestilte bordet og skiføret i Hemsedal var utmerket. Dette resulterte i leveringsutsettelse. Så nå har det gått noen uker til og dagen er endlig her. For oss byfolk var vel dette noe uvanlig, men hva kunne man vel si?

Endelig etter 3 måneders venting får Fru Glam og hennes Herremann sitt etterlengtede spisebord klokken åtte på kvelden. De sitter nærmest og tripper nå!Our diningtable is arriving today in the late evening. Those men who have worked on this table for months are travelling to the city (they live in the mountains, in Hemsedal) to deliver it. We just can't wait to see it in real life. I can not believe we haven't ever seen what we've ordered..hoho!

Caféish

Når jeg har fått på plass en skjenk i spisestua så er det i grunnen litt tomt ved siden av før man går inn på kjøkkenet. Hva hadde vel ikke vært mer hyggelig enn et lite cafébord og en liten lenestol? Så kan man slenge seg ned for en liten skravl mens jeg disker opp litt mat. Jeg tror dette bordet  fra Bohus får bli mitt neste innkjøp til huset. I morgen kommer heldigvis spisebordet! Kan nesten ikke vente. Vi har ventet så lenge.


My next thing I'll buy for this house is this little coffetable. I think it will be nice to have one next to the kitchen with a little chair. Then you can just bump down watching me cook and have a nice chat!


Garderoben min

Hei hå alle sammen! I går som det var så dårlig vær benyttet jeg anledningen til å dra på IKEA og sette sammen garderoben min. Heldigvis dro jeg litt tidlig så det ikke var så mye folk å krasje i og jeg fant en ledig data til å pusle på i fred og ro. Mitt lille walk-in-closet skal nok bli så utrolig bra! IKEAs løsninger kan være ganske geniale og jeg har valgt PAX innredningen i mellombrun farge. Det jeg ønsker aller mest for mitt klesrom er muligheten til å henge opp alle blusene, toppene og overdelene mine på rekke og rad. Det blir så mye mer oversiktlig og man bruker klærne sine mye mer variert sammenlignet med når de ligger brettet og bortgjemt i skap eller skuffer!

Her er noen av delene mitt åpne skap skal inneholde:Den øverste skuffen er delt inn i rom som jeg tenker oppbevare smykker og klokker i.

I denne smarte romfordelingskassen skal jeg oppbevare belter.

Garderobestang i flere lengder. That's for sure!SKOHYLLE! --men den skal være innebygd i skapet.I denne benno DVD-hyllen (men i mellombrun farge som resten av garderoben) skal jeg oppbevare skjerf.

I am looking forward to have my walk in closet ready. I have been looking at it and "designed" my own system at IKEA. They have a system called PAX and over you can see some system they have and which I will use. So next week I'll have it sent from IKEA so we can start the big project.

Båtrester

Om et par uker kommer tvbordet vi har ventet så lenge på. Jippi! Det er laget av gamle båtrester og hvert eksemplar de lager av tvbordet er altså ikke identisk. Moro med litt annerledes interiør også, men jeg tror det kommer til å skli godt inn i tvstua vår som er kledd med gamle panelvegger og ikke minst den brune skinnsofaen. Spisebordet vårt får vi forhåpentligvis til torsdag. Det sa hvertfall møbelsnekkeren på telefonen i dag. Dobbelt hurra!

Nå får jeg bare krysse fingrene for at det faktisk er tilfelle at tvbordet fra Living kommer i tide (!)


Syns det er litt kjekt med skuffer med plass til oppbevaring av filmer og en liten åpning i mellom hvor spilleren kan stå. Velkommen hjem!

Our tv-bench is to be seen in our livingroom in only two weeks time. It is made of wood from old fishingboats. I am looking forward to see it!


Amerikakoffert

Jippi! Jeg kom over en fantastisk godt bevart amerikakoffert. Jeg har sett på så mange forskjellige, men denne falt jeg veldig for. Både størrelsen og fargen var akkurat slik jeg kunne tenkt meg den. Nå vil jeg ha en til, men med litt mindre souvernirklistremerker neste gang kanskje.

Hvis du er på jakt etter amerikakoffert eller en annen type gammel slitt skinnkoffert så anbefaler jeg deg å tråle bruktbutikker. Herremannen min var ikke like begeistret for kofferten da han kom hjem fra jobb og så denne.hoho..

Ha en fin helg folkens!

This is a vintage leather suitcase. A typical american thing that I bought few days ago in a vintageshop.


Bildeveggen

Hei hå! Endelig er sommerværet på plass igjen. Denne dagen har lille prinsessa vært på helsestasjonen på sin ettårs kontroll og fått vaksine. Stakkars lille jentungen min, men så tapper.hihi. Resten av dagen har vi tilbringt sammen med noen venninner ute i sola og i denne stund sitter vi ute og griller. Ahhh, lenge leve sommeren! Jeg har bare rasket meg inn for å poste et innlegg i blogglandia! Nemlig bildeveggen.

Bildeveggen holder på å bli klar. Jeg mangler for det første å fremkalle noen bilder til som skal være i rammene, pluss at jeg tror jeg ønsker noen litt mindre rammer i andre fasonger også. Litt mer rot trengs for akkurat nå er det litt for mye struktur, eller hva tenker dere?

My wall with pictures is almost done, but I still miss some pictures to put into the frame. Plus I think I will need some more frames in smaller sizes as well to piff it up a bit. Right now it is too much structure, or what do you think?

Bursdagskalas!

Siden lille prinsessen hadde bursdag i går feiret vi med familieselskap i dag. Deilig med en rød himmelsprettdag med fri fra jobb, herlig vær og koselig samvær med familien. Prinsessa var i sitt ess og stooorkoste seg, kan jeg love deg. Med kakespising på høykant og full oppmerksomhet, jah ingenting er vel bedre enn det for ei lita ettåring?? :-)Today it was a red day what means everyone had day off from work. So what is better than celebrating our little princess' birthday with the whole family? Little sweetie had full attention and really enjoyed the day, I can tell you.

Prinsessas soverom

Prinsessas soverom er så og si ferdig og vi er bare så fornøyde med resultatet. Hun har egentlig en fin lekematte hun kan ha på gulvet med tall på, men siden gulvet er nytt så har vi fått anbefalt å vente med å legge tepper før det har gått 2 mnd... I dag fyller prinsessa ett år, så da feirer vi med å vise noen flere bilder.This is our little princess bedroom. I think it is pretty cute!

Shabbyglam

Shabbyglam

25, Drammen

Navnet er Fru Glam, har ei datter på ett år og en hund sammen med min fantastiske Herremann. Jeg elsker interiør, mote, magasiner og ikke minst livet! Sammen med min fantastiske Herremannen har jeg kjøpt et gammelt hus som vi jobber for fullt med å fornye. Kontakt meg gjerne på: shabbyglam@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits