Spisestuen

Dining room

Ok, here we are! Her er spisebordet vi spesialbestilte fra en møbelsnekker oppi Hemsedal. Superfornøyde med resultatet er vi. Det er laget av et stort poppelosp tre. Bordet måler 3 meter x 1 meter og veier over 300 kg!So, here is our dining room. Our new dinig table that we waited sooo long for. But worth waiting for! It is something we ordered from a woodspecialist in the mountains (in Hemsedal). It weighs about 300 kg! You can say that my little sweetie wont be able to run it over.haha...

Fikset og ferdig

Dagen i dag har gått ekstremt fort og med småbarn merker man innimellom at døgnet har for få timer! Etter en pust i sofaen og litt surfing på nettet på mine faste sider skal jeg gå i gang med å vaske badet. I dag har jeg ryddet og fått på plass alt i walk in closetet mitt (Herremannen monterte det ferdig søndag--flinke mannen!), ryddet ellers her i all krimkramset, bakt ostekake og laget jordbær dyppet i sjokoklade. Vi får nemlig besøk fra "barselgruppa" (det er vel ikke barselgruppe lenger i og med at snart alle smårollingene har fylt ett år denne måneden) og vi har invitert på grilling.

Men her er nå lykten jeg snakket om at vi måtte få opp. Jeg skal vise bilde av bordet i morgen. Jeg har jo snakket og ventet så evig lenge på dette bordet, men ikke vist det i hele sin prakt. Fysj! Men nå begynner det å ligne et hjem dette her, eller hva?

We had a old candle lantern in our old appartment that I think looks much better here over this little chair.

Lenestol på plass

Det ble veldig fint. Stolen smatt perfekt inn på plass der jeg hadde tenkt. Fargen var kanskje litt mer lavendel enn grå som jeg hadde forestilt meg, men møbeltapetesereren kan sine saker! Skal høre med henne først om jeg kan vise et bilde fra hennes blogg for å sammenligne før og etter. Det er jo alltid litt artig det :)

Som dere ser så har jeg fått opp noen bokstaver over skjenken. HOME bokstaver (kjøpt enkeltvis) hos Bohus i fjor. Mangler fortsatt gardiner eller liftgardin i vinduet. Vet fortsatt ikke helt hva jeg vil ha der. Hva tror dere er best? Hjelp meg nå! Veggen bak stolen skal jeg be Herremannen hjelpe meg med å henge opp en fin lykt som vi har liggende. Tror den vil passe perfekt å ha der.

Here the new chair is placed in our little corner before you entry into the kitchen. Love it! We still have no gardins, but I am not sure if I want gardins or lift-gardin. What do you think will look best?

Minibursdag ved det nye spisebordet

I dag fikk lille prinsessen og jeg besøk fra to venninner. Siden hun ene hadde bursdag i dag lagde vi istand en hyggelig lunsj! (Men så ble lille ettåringen trøtt etter litt lunsjmat og sluknet på sekundet hun ble lagt i sengen. Søte lille gullet mitt.) Uansett, det er bare så hyggelig å kunne spise ved et spisebord igjen. Å være flere måneder uten har vært trist, rett og slett. Endelig kan vi invitere venner og familie til bords og til festlig lag!Today my little princess and me made a delicious lunch for my two girlfriends who came over. Being able to eat to our dinertable is fabolous!

Rokokko'ish igjen!

I går fikk jeg med meg min gode venninne på en liten roadtrip inn til hovedstaden for å hente et nytt finn-kupp! Jeg simpelten elsker finn.no ! Der finner jeg virkelig noen fine skatter. Nå har jeg kikket rundt etter skjenk i en stund uten å finne en jeg virkelig vil ha. Jeg ville ikke at det skulle være en type standard rett skjenk uten noe detaljer. Det hadde vi da vi bodde i leilighet, for det var det som passet best inn i en liten leilighet. Type minimalistisk stil med rette linjer.

Nå derimot, bor vi i et stort hus, med mye plass og muligheter. Og siden jeg har en forkjærlighet til litt gamle ting gjerne mikset med nytt og stilig så ville jeg ha en type rokokkoskjenk også. Jeg kom plutselig, etter å ha kikket på finn.no hver dag i over en måned, den skjenken jeg ville ha. Riktig farge, størrelse og stil. Herreminhatt.

Oh, yesterday I took one of my bestfriends on a roadtrip to Oslo. This time it was to buy a chest/commode. I think I have some kind of love to old furnitures. Expecially rococco'ish things. But I really adore this one. And it is just perfect placed where it is placed right now.

Spisebordet vårt

Siden spisebordet endelig kommer til Shabbyglam hjemmet, kan jeg fortelle dere litt om bordets historie. Dere skjønner det at det er nemlig en liten historie bak! Fru Glam og hennes Herremann ville ikke ha noe vanlig spisebord. De ville ha et som ikke så mange andre har. De er litt vanskelige innimellom. De letet ganske mange steder, men fant ikke noe som var langt nok uten illeggsplater eller noe som var langt nok med kun fire ben. De fant heller ikke den massive stilen eller det slitesterke bordet de var på jakt etter.

Men så skjedde det noe. Fru Glam kom over en hjemmeside etter å ha browset litt fram og tilbake på spisebord hos google. Google er en fin liten (stor) sak. Exclusivewood. Ja, der hadde vi det endelig. Det var et møbelsnekkerfirma oppi dalen, nærmere bestemt Hemsedal, som kunne sine saker. Der og da var det gjort. Det ble bestilt et spisebord på 3m X 1m i massiv minimalistisk utførelse. Aldri har de sett spisebordet live, men de har fått se bilde av treplata før det ble slaktet (Ja, et helt stort tre som de ikke kappet opp i flere lengder!) på vinterstid, deretter et bilde av treplata da det hadde tint etter en uke, deretter et bilde av treplata ferdig slaktet (eller slipt ferdig). Så skjønner dere, så ble det stille i noen uker, rettere bestemt 4-5 uker. Dette var jo tross alt vinterstid da de bestilte bordet og skiføret i Hemsedal var utmerket. Dette resulterte i leveringsutsettelse. Så nå har det gått noen uker til og dagen er endlig her. For oss byfolk var vel dette noe uvanlig, men hva kunne man vel si?

Endelig etter 3 måneders venting får Fru Glam og hennes Herremann sitt etterlengtede spisebord klokken åtte på kvelden. De sitter nærmest og tripper nå!Our diningtable is arriving today in the late evening. Those men who have worked on this table for months are travelling to the city (they live in the mountains, in Hemsedal) to deliver it. We just can't wait to see it in real life. I can not believe we haven't ever seen what we've ordered..hoho!

Caféish

Når jeg har fått på plass en skjenk i spisestua så er det i grunnen litt tomt ved siden av før man går inn på kjøkkenet. Hva hadde vel ikke vært mer hyggelig enn et lite cafébord og en liten lenestol? Så kan man slenge seg ned for en liten skravl mens jeg disker opp litt mat. Jeg tror dette bordet  fra Bohus får bli mitt neste innkjøp til huset. I morgen kommer heldigvis spisebordet! Kan nesten ikke vente. Vi har ventet så lenge.


My next thing I'll buy for this house is this little coffetable. I think it will be nice to have one next to the kitchen with a little chair. Then you can just bump down watching me cook and have a nice chat!


Spisebord

Fortsatt er det ganske tomt i huset. Det ekko her og hvert eneste steg bikkja tar gir gjenklang. Litt slitsomt og trist at det er så toooomt! Vi har bestilt alle møbler vi mangler for lenge, lenge siden. I februar faktisk...

Spisebordet har vi spesialbestilt fra en møbelsnekker i Hemsedal og skulle etter planen vært levert rett etter påske, men ett eller annet gjør dem hvertfall forsinket. Jaja. Det er kanskje likegreit siden de 10 spisestolene vi har bestilt fra Fagmøbler også er 2 uker forsinket og de vet ennå ikke når de kommer. Det her er bare så irriterende!

Tv-bord og stuebord kommer i slutten av juni og de har vi bestilt fra Living på Vøyenenga. Når alt dette er på plass, begynner det virkelig å ligne noe. Et hjem med liv! Akkurat nå er det mer et utstillingshus.haha..Kjære spisebord. Spisestua står klar og venter på deg!

Right now in our house it's very empty. We're waiting for several furnitures to moove in, but everything we ordered in February are still not here. Sssshhhh.... My patient is near end! Our diningroom is ready and waiting for the dining-table... Pleaaase come home!

La det brenne

Noe vi gleder oss stort til her i huset er til tiden vi kan bruke peisene våre. Vi har en peis i spisestua og en i stua. Begge ble bestilt fra Varmehuset som tok seg av jobben ganske raskt. Med egne mål og ønsker som de kunne lage for oss er vi veldig fornøyde med resultatet på begge.Riva studio fra Stovax

London fra Nordpeis

This are our two new fireplaces in our home. Now winter can come! ---or first, lets have a great summertime shall we?!

Nye plater på plass


Ah, det var så deilig å se de nye gipsplatene komme på plass på vegger og tak. Det kjennes litt skummelt når alle vegger og tak er ribbet helt inn. Hva har vi gjort liksom??? Men nå ser vi at rommene tar form igjen. Takk og lov.

De gammeldagse vindussprossene skal også fjernes. Vi synes ikke noe om den avrundede kanten øverst. Det ser liksom litt gammeldags ut? Vi skal ha nye vinduer senere og da får vi heller vurdere sprosser i litt annen stil hvis det skal være sprosser i dem.Og her har vi spisestua som også er ferdig gipset. Vannrør skal legges slik at vi får vannbåren varme i gulvet i hele huset. Det skal bli godt på kalde vinterdager! Så skal det legges nytt gulv. Jeg har plukket ut gulv uten Herremannen. Dette hadde jeg aldri trodd at han ville latt meg ordne uten å ha sett på kvaltitet, farge og utførelse først. Nå skal vi få et såååå lekkert valnøttgulv i plank utførelse. Wihiii!


I bakgrunnen ser du den ytterste stua hvor peisen er revet slik at den er klar for den nye.

Shabbyglam

Shabbyglam

25, Drammen

Navnet er Fru Glam, har ei datter på ett år og en hund sammen med min fantastiske Herremann. Jeg elsker interiør, mote, magasiner og ikke minst livet! Sammen med min fantastiske Herremannen har jeg kjøpt et gammelt hus som vi jobber for fullt med å fornye. Kontakt meg gjerne på: shabbyglam@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits